Това е един човек, който през годините се е доказал

...
 
Това е един човек, който през годините се е доказал
Коментари Харесай

Министърът на културата: Да свършим работата, за която сме тук

 

„ Това е един човек, който през годините се е потвърдил като един от най-хубавите ръководители в културата България “, по този начин Маестро Найден Тодоров показа новия министър на културата – Кръстю Кръстев, съобщи 24 часа. Той му пожела в министерството „ да изкара толкоз време, колкото е изкарал в Пловдив и да бъде също толкоз сполучлив “. Кръстю Кръстев бе шеф на Пловдивския трагичен спектакъл от 2010 година.

„ Преди два месеца му връчих премията на Министерство на културата, в този момент ти връчвам Министерство на културата “, се пошегува още Найден Тодоров към новия министър.

„ Аз желая да благодаря първо на него, на Маестрото. Това е един извънреден експерт и човек, който ужасно доста обичам и почитам. Идвам на едно място, на което идвах по други аргументи. Мислех си: Добре де, отдушникът ти свършва. Сега ти би трябвало да бъдеш отдушник. Така че като идвах тука, можех да кажа всичко на всеки и знаех, че така или другояче те ще го одобряват, иска ми се ухилен и ще ме изпратят по живо, по крепко “, сподели министърът Кръстев.

Той назова поста си премеждие, което е пристигнало „ като гръм от ясно небе “. „ Ще бъде леко, щастливо премеждие за всички нас. Най-вече да може да свършим работата, за която сме тук, а тя е простичка – да успокоим системата, да й дадем някаква предвидимост и да оставим хората да работят. В нашата система има доста надарени хора, можещи хора. Ако имат най-хубавата среда, ще дадат най-хубавото от себе си “, сподели още Кръстев.

 

Етикети: култураминистърТодоров
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР